Fredag nummer två

Vi hade en del att stå i idag, så när klockan slog nio tog vi bussen till Hammersmith och sedan vidare mot Camden. Zarina ville gärna till marknaden där, så det var enklast att börja i den delen av stan. Varmt väder igen och det har varit en fantastisk resa i det hänseendet. I Camden var det en del folk, men inte massiva mängder. Vi gick till slussarna och bestämde att vi skulle ses där igen på slaget elva. Sedan gick var och en åt sitt, utom jag och Daniel som slog en gemensam lov kring det hela. Vi fick till och med se två båtar slussa sig upp, vilket alla de andra missade.

Efter Camden var det till Pimlico vi åkte vidare och närmare bestämt till Grays of Westminster för att hälsa på Tracey. Det kände som vi var en invasionsstyrka, så jag stannade hos grannen och tog en öl. Dröjde inte alltför länge innan övriga gjorde mig sällskap och vi bestämde oss för att stanna en stund och äta lunch. God lunch och en mycket trevlig pub. Efter maten dök Tracey upp för att erbjuda sina tjänster och hjälpa Fredrik att hitta en sort tvål att ta med hem i present. Jag hade gjort mitt bästa att leta och frågade henne som en sista utväg – och se, det löste sig. Tur vi har Tracey.

Nästa uppehåll St James’s. Daniel ville ha cigarrer, jag rakkräm och alla ville till Fortnum & Mason. Så blev det och jag tror att alla fick det de ville ha. Jag fick i alla fall fyra års lager av rakkräm. De två burkar jag köpte sist har räckt sedan senast vi var här, maj 2017. Fina grejer detta, förstår ni. På Fortnum köptes  det te och lite annat och sedan var det nästan dags att åka tillbaka till hotellet. Zarina behövde dock få gå till Victoria’s Secret och Claes ville gå på en utställning. Så vi tre andra lämnade dem och åkte själva hemåt.

Efter lite uppfräschning och väntan på Claes och Zarina, var det dags för resans sista kväll tillsammans. I morgon ska vi till Tracey, så det blir inte tid för en egen avslutning. Därför får den bli en dag tidigare. Så det blev enligt gängse rutin, buss till Hammersmith och tunnelbana in till stan. Vi landade på Leicester Square och promenerade raskt till den italienska restaurangen Melanie för vår lilla avskedsmiddag. Mycket trevligt får jag säga och god mat. Pizza/pasta går alltid hem, även om Zarina tog risotto. Lite vin till detta var också gott, även om jag kanske får betala det i natt i form av halsbränna. Efter maten ville Fredrik ha ytterligare en sittning på Brook Green och det är naturligtvis trevligt med repriser.

Så nu är det dags för sängen och i morgon ska vi, som sagt, till Tracey på traditionell sydafrikansk grillfest, så kallad braai. Skall bli spännande.

3 svar på ”Fredag nummer två

  1. Nu är ni kända Londonkändisar, t-banan, buss, promenader, pubar hit och pizza dit.
    Kan ses som ickesemstrande, utan infödda Londonbor.För mig blir det cykeltur bara. Många Kramisar till alla.

  2. Det är ju det jag säger, tur att ni har Tracy. Men ni har som sagt haft en riktigt trevlig resa. Men nu vill nog katterna träffa dig. Kram på er.

Kommentarer är stängda.