På väg hem

Ja, då är sommarens resa till London över. Just nu sitter vi på tåget hem och räknar nå vår slutdestination strax innan klockan 22. Jag får lov att säga att det har gått bra, speciellt med facit i hand och allt strul med SJ:s banarbeten med mera. Hade varit enklare om vi sluppit ta pendeln till Flemingsberg exempelvis.

Vi tog oss i alla fall till Heathrow utan problem och det kändes ju bra. Piccadilly Line är oss trogen och resan går på 25 minuter ungefär. Vi fick ett relativt tomt tåg, så vi fick utan problem plats med både oss och bagaget. Väl framme var det incheckning och med tanke på att de hade datorstrul av Guds Nåde igår, så var jag skeptisk till hur det skulle gå. Men det gick bra, till och med den extra väskan som vi skaffat utöver det som ingår. Dessutom fick de som ville checka in handbagaget göra det gratis.

Inga problem i säkerhetskontrollen och snabbt gick det också, så vi hade gott om tid att utforska det inre av Terminal 5. Daniel och jag lyckades bli bjudna på Gin & Tonic, special edition. Inte fel, haha. Vi får ju inget på planet längre, så vi köpte ett gäng mackor på Pret och åt en medan vi inväntade att gaten skulle dyka upp på skärmarna. Det blev A18, vilket var perfekt då den ligger inom huvudbyggnaden. Ombordstigningen gick relativt snabbt, men lastning av bagage hade tydligen strulat, så vi missade vår starttid och fick därför vänta på nästa – en timme senare. Surt, men inget att göra.

Slutligen visade det sig att vi fick flyga efter ungefär 45 minuter och när allt kom omkring landade vi bara ca 10 minuter senare än tidtabell. BA kan när det gäller och det är en av anledningarna till att jag alltid väljer att flyga med dem. Men detta till trots var det lite jäktig att ta oss vidare, först till Arlanda Express och sedan till pendeltåget, som var fullt. Vi hann med nästa dock och nu är vi, som sagt, på väg hem. Så om ett par timmar splittras gänget – för nu i alla fall. Jag får gå hem och pussa katterna och det längtar jag efter. Nästa resa till London vet vi inte när den blir och hur det går med Brexit. Låt oss se.

Kolla gärna bloggen även i morgon, då jag gör en sammanfattning av våra äventyr på Londons gator och torg!

2 svar på ”På väg hem

  1. Naturligtvis ska jag läsa sammanfattningen. Skönt att vara hemma eller hur? Kram

Kommentarer är stängda.