Lord Mayor’s Show 2017

Sista dagen. I morgon åker vi hem igen. Blir skönt på sätt och vis, men självfallet kommer vi att sakna London. Dagen som det inte fick regna, började med regn. Ja, ni förstår själva hur irriterande en sådan sak är. Speciellt som väderprognosen lovat allt utom regn, från strålande till växlande. Vi har gjort en Lord Mayor’s Show i regn och det räcker. Punkt. Nå, det öste inte ner och Daniel tog inte ens med sig paraplyet när vi gick till bussen. Jag fick fråga och då gick han tillbaka och hämtade det. Så det var ingen väderkatastrof, men det var tillräckligt för att vi inte ville stå i två timmar i det och fotografera.

LMS har två möjligheter att ses. Dels på utvägen, från Mansion House till Royal Courts of Justice, eller tillbaka till Mansion House efter lunch. Så vi valde att avvakta hur vädret såg ut vid tolv, dvs försöka ta det hela på tillbakavägen. Daniel hade dessutom ett ärende och så även jag. Därför började vi dagen i St. James. Jag ville ta några bilder och han ville köpa en resehumidor att förvara cigarrer i – om han köper några på våra resor (eller egna resor). Så vi gick till cigarrbutiken framför andra, James J. Fox of St. James’s. Mycket trevlig ung man hjälpte Daniel som snart hade sin lilla humidor i en påse och vi stod åter ute på gatan i duggregnet.

Jag har alltid velat köpa något snyggt från London fina klädbutiker, men ni förstår själva att det kostar… skjortan. Så när ett erbjudande dök upp i tunnelbanan där skjortor hos Charles Tyrwhitt på Jermyn Street (=dyyyr gata) var nedsatta med flera hundra kronor, då var jag faktiskt tvungen att köpa mig en. Skillnad på 720 kr och 276 kr. Så nu har jag en äkta skjorta från Londons finare kvarter. Heja mig! På vägen dit slank vi dessutom in hos Taylor of Old Bond Street, som även finns på Jermyn Street och som säljer raktillbehör. Knivar, hyvlar, tvålar, krämer och allt där emellan. Rakborste av äkta grävling för 3500 kr. Får det lov att vara? Nej tack, jag kör. Så det blev två askar rakkräm av, vad jag tror, högsta kvalitet. Dyrt? En dryg hundring och räcker säkert fram till nästa resa.

Sen blev det 11-fika och därefter puben. Sedan slutade det att regna, så det blev LMS 2017. Tror att jag utan vidare knäppte över 200 bilder. Flera ganska bra, andra sämre. Får kolla och sortera när jag kommer hem. Efteråt käkade vi lunch på The Albion och sen fick vi bråttom till hotellet för att göra oss i ordning för födelsedagsmiddagen med Grant och Tracey. Tog min nya skjorta och testade att använda ena rakkrämen. Funkade båda jättebra. Sedan ställde Tracey in. Grant är tyvärr väldigt sjuk och hon funderade på om hon behövde få honom till akuten. Hög feber med mera. Inget att göra åt, så vi gick ensamma för att dricka öl, men tog bara en innan vi åkte hem igen.

Så det blev mat hemma i stället. Kyckling från KFC och vin från andra sidan gatan där vi bor. Enkelt och billigt. Vi ska ändå åka hem i morgon, så vi kan lika gärna ta det lugnt. I morgon får ni en sammanfattning av allt. Sedan är det slut på äventyr för den här gången.

2 svar på ”Lord Mayor’s Show 2017

  1. Synd med Tracey, men en stilla kväll är inte fel. Ja då är ni snart hemma. Kram på er.

  2. Det blev ju en fin heldag iaf. Välkomna hem! Kramisar

Kommentarer är stängda.