Lazy Sunday

Idag var det något svalare när vi steg ut på trappan för att invänta allas ankomst inför frukost. Prognosen sade max 23 och det kändes bra. Mitt öra kändes bättre om inte helt ok, men värken var i alla fall borta. Tydligen hade Traceys klagomål på det hela gjort att sällskapet fick flytta till ett annat bord där det var lugnare, men det var så dags då skadan redan var skedd. Ack ja, av vad som sades till frukosten hade de haft roligt trots allt och Claes hade stannat kvar på discot efteråt. Övriga var hemma före tolv.

Eftersom det är söndag idag, så hade vi få fasta planer. Fredrik nämnde papegojor i Hyde Park, så vi tyckte det kunde vara en bra start på dagen. Strikt talat var dessa i Kensington Gardens, men vem bryr sig? Vi fann dem och fick lite bilder och strövade vidare norrut till vi kom till den italienska trädgården. Där pausade vi lite innan vi tog tunnel från intilliggande Lancaster Gate till Tottenham Court Road och  Caffe Nero där vi tog en trivsam fika. Sedan gick vi över till puben Jack Horner precis bredvid och fick varsin halvpint. Färden gick vidare runt British Museum och vidare till New Oxford Street. Sen var det dags för mat.

Vi tog tunneln till Waterloo och promenerade därifrån till puben The Mulberry Bush och där åt vi Sunday Roast i godan ro. Temperaturen hade nu stigit till 24 grader och det var åter högsommar. Efteråt tog vi en promenad längs South Bank till Golden Jubilee Bridge där vi korsade Themsen för att komma till Embankment och tunnelbanan. Ett snabbt besök på hotellet följde och sedan åkte vi ut igen för en pubtur i Covent Garden. Det var ett lyckokast då vi efter viss vånda hamnade på puben The Sun Tavern – och där blev vi kvar. Trevlig och stillsam pub där vi träffade medlemmar ur en kanadensisk kör, som skulle på turné, med start i Kroatien. De hade hyrt övervåningen för en middag och vi fick chansen att prata lite med några av dem. När de gick stannade de utanför och sjöng. Helt otroligt vackert.

När vi väl bestämde oss för att åka hem, passade vi på att ta en sista pint på The Swan, alldeles utanför tunnelbanan i Hammersmith. Det fick bli avslutet på en trevlig dag. Vi får se vad som händer i morgon.

3 svar på ”Lazy Sunday

  1. The Vancouver Island Soul Choir var fantastiska människor.

  2. Pub och Pub och tunneln. Ja jag säger då det. Kramisar till samtliga!

  3. Lugn och stilla dag. Kören skulle jag velat lyssna på. Kram på er.

Kommentarer är stängda.