Måndag, stilla måndag

Ny månad, ny dag, nya äventyr. Dagen såg halvgrå ut, men det var bara en illusion. Den blev inte lika varm som lördagen, men varm nog. Trots detta valde vi lite museebesök idag och efter morgonens lätt kaotiska frukost (ingen vet vad den andre gör och senila farfar rör till det ytterligare genom att peka med hela handen och inte höra vad folk säger) åkte vi till South Kensington för ett besök på Naturhistoriska. Nu var vi tidiga eftersom vi äter frukost redan åtta, så vi fick vänta en halvtimme på att de skulle öppna. Inga problem förvisso och vi satt i solen och njöt en stund.

Museet öppnade och vi kunde komma in. Dock var ordinarie entré stängd av outgrundlig anledning, så det fick bli sidoentrén, vilket förtog nöjet en smula. Huvudentrén, Cromwell Road, leder direkt in i den storslagna entréhallen och för en förstabesökare är detta ett minne för livet. Så jag var besviken å mina vänners vägnar. Det här blev inte alls så bra som det borde ha blivit. Skit samma. In kom vi och alla fick ta sin tid och se på vad de ville. Samling vid Darwin när alla var nöjda och jag slog mig ner i skuggan av denne gigant i väntan på att alla blev klara. Sedan tog vi en fika. Mycket trevligt får jag säga. Verkade uppskattat av övriga också.

Efter detta, hör och häpna, gick vi inte till puben, utan till nästa museum: Victoria & Albert Museum (V&A). Fredrik ville kolla en fotografisk del i detta, stora museum och det var självklart att han skulle få göra det. Vi andra hängde på i spridda skurar och hann se lite annat på vägen. V&A är stort och kräver flera återbesök. Jag har haft med mig Daniel tidigare och vi har fortfarande inte sett allt.

NU blev det puben. Vi gick till, Zetland Arms, puben som det sägs ha drivits av Charlie Chaplins bror, Sid, en gång i tiden. Sanningen? Det är inte uteslutet att det faktiskt stämmer. Dock var det fullsatt när vi kom dit, men the Landlady ville ändå hjälpa oss och ordnade två höga bord bredvid varandra och vi kunde sitta alla fem och äta lunch. Denna varierade mellan Hunter’s Chicken, Fish & Chips, Haloumi & Chips och Stake & Red Wine Pie. Alla var helt klar nöjda med maten – och med puben. Det sistnämnda gjorde att vi stannade kvar hela eftermiddagen, haha.

På kvällen valde vi att äta hemmavid, dvs på Pizza Express i närheten av Shepherd’s Bush Green. Gott  var det och alla blev mätta och nöjda. Faktum är att vi mådde riktigt bra och kände att vi haft en trevlig dag. För att avsluta på ett positivt sätt valde jag att ta med alla till Brook Green och puben med samma namn för en liten kvällssittning. Faktum är att Fredrik var supernöjd med detta val och han tyckte att puben var fantastiskt trevlig. Lugn och stilla och med ett mycket bra musikval i högtalarna. Så vi satt där ett par timmar och nu är det läggdags. I morgon bär det av till Greenwich.

3 svar på ”Måndag, stilla måndag

  1. Ja, museer (heter det så?) är ju ett måste allra helst i London. Egen erfarenhet.
    Dessutom öl. kaffe mat och pubar. Förstår inte att ni orkar förflytta er. Kramar till alla. Här regnar och åskar det idag så det blir en tvättdag.

  2. Vi har haft inte annat än vackert väder än så länge, och solen lyser även idag. ?

Kommentarer är stängda.