Fullbokad tisdag

Idag gjorde vi en del utflykter och började det hela med att ta oss till Westminster Pier efter frukost, för att ta båten till Greenwich. Det är ett härligt sätt att resa dit och vädret var strålande. Det var ganska lugnt på båten och få passagerare, vilket kändes bra. Vi blev som vanligt guidade efter vägen och det är alltid lika roligt. Jag tror de övriga uppskattade detta också. Solen stekte, som sagt och i Greenwich var det varmt och ganska behagligt. Vi började med en fika på Waterstones bokcafé, vilket var väldigt mysigt och sedan gick vi till marknaden. Tror de flesta gjorde några fynd där.

Ja, sedan blev det den sedvanliga klättringen upp till observatoriet och den magnifika utsikte. Fredrik hade nu aldrig sett meridianen, men nu fick han chansen. Han tog även den del bilder med sin fina Hasselblad. Efter denna motion var det dags för mat och vi gick till Greenwich Tavern för lite föda och vätska, men satt inte så länge, då vi hade fler mål i sikte. Fredrik ville till en skivbutik i Brixton och det betydde en liten tur med tunnelbanan. Tre byten och idag var det olidligt varm i vagnarna kan jag säga.

Väl kokta anlände vi till Brixton och den soldränkta promenaden till butiken tog en liten stund. Fredrik var i alla fall nöjd och kom ut igen med gjorda inköp. Så det var ju bra. Vi valde nu att ta bussen tillbaka till stationen och det var ett gott val. Ner i den heta Victoria Line igen och vidare till King’s Cross från vilken vi promenerade ner i Bloomsbury. Liten macka på Pret fick bli kvällens måltid och vi gick vidare till Friend at Hand, där vi skulle träffa Gino. Där var det fullt av människor och dessvärre var det fotbollsmatch som alla skulle se, men vi fick en öl i alla fall. När Gino kom valde vi att byta pub och en av hans bekanta, som otroligt nog var på puben, eskorterade oss en bit och visade oss  vägen till den pub han rekommenderade oss.

Slumpen, eller ödet, ville att detta var The Queen’s Larder, en av våra favoriter. Lustigt hur det kan vara. Så där satt vi det som var kvar av kvällen och hade riktigt trevligt. Gino gjorde oss sällskap till stationen då han hade motorcykeln där och sade att vi troligen ses i morgon igen eftersom vi ska träffa Tracey på kvällen. Det ser vi alla fram emot!

3 svar på ”Fullbokad tisdag

  1. Ja, det var inte kul ved värmen. Mycket vatten är en vital sak närdetär 25+ I stan och 35+ I tunnelbanan.

  2. Se det var en riktig promenaddag, inklämt lite tunnel förstås. Men lite fusk ändå, man ska promenera under Themsen till Greenwich. Det gillade Daniel och jag.
    Fortsatt goda dagar till samtliga. Kramisar

  3. Ni har det riktigt gott. Kul att ni träffar Tracy igen eftersom förra gången inte blev så bra. Hälsa henne och övriga jag känner. Kram igen

Kommentarer är stängda.